“Voor bedrijven en instellingen die geloven in de kracht van co-creatie”

, Avans Hogeschool

Snel toegang tot externe kennis. Verrassende ideeën en oplossingen. Een frisse interdisciplinaire kijk op uw vraag. Het nieuwe onderwijsconcept Avans Innovative Studio biedt kansen voor bedrijven en instellingen die geloven in de kracht van co-creatie.

 

Binnen Avans Innovative Studio werken interdisciplinaire teams van studenten samen met docenten en experts uit het bedrijfsleven aan opdrachten uit de praktijk. Het in- en uitzoomen op een vraagstuk en het kijken naar de vraag vanuit wisselend perspectief, is kenmerkend voor de manier van werken. De teams zetten ideeën om in tastbare oplossingen. Ze onderzoeken, maken, testen, verbeteren en komen zo binnen 2 tot 3 weken tot een werkend prototype.

 

Andere blik
Avans Innovative Studio is de ideale werkomgeving voor opdrachtgevers die openstaan voor verrassende ideeën en oplossingen voor een vraagstuk dat hen bezighoudt. Avans Innovative Studio levert geen advies- rapporten op. Wel een creatieve insteek, een andere blik en een verrassende uitkomst. De studenten beschikken over een multimediastudio en een werkplaats met onder andere 3D-printers en lasersnijapparatuur.

 

Co-creatie
Als opdrachtgever levert u input. U draagt een expert aan die meewerkt in de studio en samen met de studenten en docenten ontwikkelt, test en realiseert. Het heeft de voorkeur om de bedrijfsexpert gedurende 2 weken voor 6 dagdelen te linken aan de studio.

 

Geen vraag of expert, toch meedoen
Als u geen expert heeft voor een vraag gaan wij voor u op zoek naar iemand die deze rol kan vervullen. Ook als u geen vraag heeft maar wel een expert, werken we graag met u samen. We linken uw expert dan aan een andere opdracht binnen de studio.

 

Deelnemen
Avans Innovative Studio vraagt aan deelnemers enthousiasme; om samen te zoeken en samen te werken. De bereidheid om open te staan voor verrassende uitkomsten. De durf om out-of-the-box te denken. Dit vormt de sleutel tot succes. De opdracht moet inhoudelijk passen bij Avans Innovative Studio.

Dit betekent dat een opdracht of vraagstuk niet dichtgetimmerd is, maar ruimte biedt aan studenten om er hun eigen draai aan te geven. Liefst een vraagstuk met impact en met meerdere antwoorden. Deelnemen is kosteloos.

 

Contact

Voor meer informatie over Avans Innovative Studio of het maken van een afspraak, mailt u naar innovativestudio@avans.nl.

Onze betrokken kennispartners

De drijvende kracht achter het Kennisportaal en OndernemersLift+

Deel deze pagina