“De eerste klus is inmiddels uitgevoerd en plannen voor nieuwe investeringen liggen klaar. ”

, Koning Willem I College

MBO studenten maken mooie dingen en dat komt niet altijd goed in beeld. Daarom: drie voorbeelden van TopOndernemers.

 

Didier Heemskerk
Deze jongen is een student van de Ondernemersacademie van het Koning Willem I College en heeft sinds afgelopen jaar een eigen kledinglijn. Dit merk, Livestoq, is hij gestart met vier vrienden en is een tegengeluid voor alle deadstocks vanuit de modebranche (deadstock is een woord dat producten uit de modebranche beschrijft, welke bewust achtergehouden worden bij de release, om zo op later moment als exclusief, en dus voor veel hogere prijs, verkocht te worden). Didier hanteert eerlijke prijzen en verkoopt zijn nieuwe zomerlijn via hun webshop.

 

S&B Groenvoorziening
Kay Sanders en Leonardo Belzer zijn twee studenten van de afdeling Middelbare Techniek School van het Koning Willem I College. Zij werden door een docent aangemeld voor het excellentieprogramma TopOndernemers. Hun plan was om een groenvoorzieningsbedrijf te starten omdat ze daar enorme kansen in de markt zagen. In zeven sessies zijn deze jongens begeleid binnen het excellentieprogramma, in hun eigen tijd. In dit programma keken ze naar hun visie en missie, de waardepropositie, hebben ze enkele experimenten uitgevoerd en zijn ze uiteindelijk ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De eerste klus is inmiddels uitgevoerd en plannen voor nieuwe investeringen liggen klaar. Kijk op S&B Groenvoorziening.nl voor meer informatie. 

 

Automatische verwarmingslint oprol machine
Het bedrijf Heating Solutions International BV is gespecialiseerd in het elektrisch verwarmen van sportvelden. Hierbij maken ze gebuik van elektrische verwarmbare linten die op grote haspels worden aangeleverd. Deze haspels zijn niet geschikt om op de werkplek (het open veld) te gebruiken. De wens van de opdrachtgever was om de grote haspels in een eigen bedrijfspand af te rollen, op pasklare lengte te knippen en vervolgens weer automatisch op de rollen op kleinere haspels. Deze kleinere lichtere haspels zijn gemakkelijker te vervoeren en op locatie te gebruiken. Een bijkomend probleem was dat linten gelijkmatig opgerold moesten worden en dat begin en einde van het lint op de haspel bereikbaar moest blijven. Drie leerlingen van Koning Willem 1 College van de opleiding High Tech Metalektro zijn er na een gedegen onderbouwd onderzoek in geslaagd om voor dit automatiseringsvraagstuk een passende oplossing te vinden en na een weloverwogen ontwerp een werkende machine af te leveren.

Meer informatie?

Wil je meer weten over het excellentieprogramma TopOndernemers van het Koning Willem I College? Neem dan contact op met b.hermsen@kw1c.nl

Onze betrokken kennispartners

De drijvende kracht achter het Kennisportaal en OndernemersLift+

Deel deze pagina