“Geslaagde editie Innovation in a Week: Gezonde business 3.0”

,

Vijf groepen van mbo- en hbo-studenten hebben in het Udense gemeentehuis een week lang gewerkt aan nieuwe businessconcepten rond het thema Gezonde Business 3.0. Dat heeft diverse bruikbare ideeën opgeleverd, die toegepast kunnen gaan worden in de praktijk.

 

Uden blij met rijke oogst aan nieuwe ideeën
De gemeente Uden en OndernemersLift+ kunnen terugkijken op een uiterst succesvolle editie van Innovation in a Week 2016 in Uden.

Bedenk kansrijke concepten en toepassingen op het gebied van gezondheid, duurzaamheid en vitaliteit voor Uden en omgeving. Dat is de opdracht waarmee zo'n dertig business- en ICT-studenten in vijf multidisciplinaire teams op 11 november aan de slag gaan. Een week later worden in de raadzaal van het Udense gemeentehuis hun innovatieve ideeën gepresenteerd aan de jury. De jury bestaat uit Kittie Spierings (eigenaar Tekstbureau Roestvrijtaal), Nick van Breda (eigenaar Campus Party) en Huub Dormans (directeur OndernemersLift+).

 

Belevingswereld
Na vijf sterke pitches komt POY van Team Yellovators als winnaar van de OndernemersLift+ Innovation Award uit de strijd. Dit team bestaat uit Maxime Thenu, Bianca van den Belt, Kevin Ermens en Ermin Tabakovic. "POY is erop gericht om de belevingswereld van minder mobiele mensen (MIMO's), die door ziekte of ouderdom niet naar buiten kunnen, te vergroten", legt Maxime Thenu uit. "In ons concept willen we samenwerken met lokale zorginstellingen, winkels en vrijwilligers. Via een online platform gaan wij de MIMO's vervolgens in contact brengen met deze partijen. Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig een smartphone met internetverbinding. Dat maakt het bijvoorbeeld mogelijk voor de MIMO's om met een Virtual Reality bril virtueel een evenement bij te wonen, of mee te gaan wandelen in De Maashorst. Zo wordt hun belevingswereld groter en tevens helpt het hen om de dagelijkse sleur wat te doorbreken."

 

Vernieuwend
Juryvoorzitter Huub Dormans van OndernemersLift+ is vol lof over POY. "Met dit concept bieden jullie een oplossing voor een probleem dat niet alleen in Uden speelt, maar overal in het land. Bovendien is het vernieuwend en kan het zeker aanslaan in de markt. Daarbij hebben jullie al goed nagedacht over hoe jullie je concept willen lanceren. Dat is gewoon super knap." Damien Tierney, Esmée Willemsen en Minou Schillings van Team VIES mogen de Gemeente Uden Team Award in ontvangst nemen uit handen van de Udense wethouder Thijs Vonk. Deze prijs wordt toegekend aan het team dat het beste heeft samengewerkt. Team VIES heeft een concept voor een modulaire speeltuin ontwikkeld, dat ervoor moet zorgen dat buiten spelen weer leuk wordt voor kinderen.


Wethouder Vonk is onder de indruk van de businessconcepten die de studenten in één week hebben ontwikkeld."Het is bijzonder knap hoe jullie in korte tijd zulke mooie resultaten hebben weten te boeken. Bovendien zijn er veel innovatieve ideeën uit voortgekomen die passen bij de ambities en andere ontwikkelingen op het gebied van gezondheid en vitaliteit in de gemeente Uden."

 

Rijke oogst
Ook Juanita van der Hoek, programmamanager Sociaal Domein bij de gemeente Uden, is tevreden met de rijke oogst aan innovatieve ideeën. "De studenten hebben van tevoren een inspiratiedocument gekregen, waarin is uitgelegd hoe de gemeente Uden zich in de afgelopen eeuwen ontwikkeld heeft. Ook is daarin aangegeven waarom is gekozen voor het thema Gezonde Business 3.0. Udenaren typeren het DNA van hun gemeente niet voor niets met de 5 G’s van Groen, Gezond, Gezellig, Gastvrij en Gezamenlijk. Dat is een goede aanpak gebleken, want zo'n 90 procent van de ideeën sluit aan op de lopende ontwikkelingen in Uden en kunnen we in de komende tijd direct gaan toepassen. Daar zijn wij ontzettend blij mee."

 

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over Innovation in a Week op www.iiaw.nl of volg het regelmatig terugkerende studentenevent op facebook.com/innovationinaweek en op @IIAW_NL.

OndernemersLift+

Innovation in a Week is één van de vele activiteiten van OndernemersLift+ om studenten meer ondernemerschap te laten ervaren en om nieuwe, innovatieve bedrijven te laten ontstaan.

Onze betrokken kennispartners

De drijvende kracht achter het Kennisportaal en OndernemersLift+

Deel deze pagina